Min Vogn

Kurv

Daniel Svensson - Danmarks måske sejeste kræftpatient er brand ambassadør for RadiCover.

To gange har Daniel Svensson været ramt af kræft og er blevet rask igen. Han har på rekordtid overgået lægernes forventninger, og kæmpet sig tilbage på håndboldbanen for at bestride sin profession som professionel håndboldspiller.

Samarbejdet mellem Daniel Svensson og RadiCover, er kommet i stand ud fra Daniels ønske om at bidrage til et øget kendskab til, hvordan man kan forebygge kræft. At beskytte sig mod de sundhedsskadelige – og kræftfremkaldende - stråler fra de populære trådløse apparater, var en oplagt vinkel qua den megen ny kritiske forskning på området. Og matchet med RadiCover, der udvikler og sælger anti-strålingsprodukter, var derfor oplagt.

Daniel Svensson - RadiCover ambassadør

Svensson skal skabe opmærksomhed om bivirkninger ved mobilstråling
Stifter af RadiCover, Enrico Kaarsberg, der har forsket i og arbejdet med bivirkninger ved mobilstråling fortæller om det nye samarbejde:

”Det er ekstremt vigtigt, at der kommer mere kritisk fokus på bivirkningerne ved mobilstråling. I dag bruger vi ukritisk tablets, mobiler, babyalarmer, bærbare PC´ere og WIFI uden at tænke over de sundhedsmæssige konsekvenser. Dette gælder både voksne og børn, som kun kort tid efter deres fødsel får deres første trådløse apparat – en babyalarm. Ikke længe efter er det ofte en iPad der bliver brugt som babysitter eller som kravletræning til de små. Og allerede fra 8-10 års alderen er det normen, at børn får deres første mobiltelefon og tablet. Som voksen bruger vi gennem det meste af dagen 1-3 trådløse apparater samtidigt. Vi er altså omsluttet af elektromagnetisk stråling det meste af døgnet – også når vi sover - hvor mobilen ofte ligger på natbordet, og udsender stråler hele natten."

Med Daniel Svenssons store kendskab i befolkningen, gennem hans optræden i medierne med hans personlige historie og erfaring med kræft, håber både Daniel og RadiCover, at få flere til at tænke over bivirkningerne og de mulige konsekvenser – i form af bl.a. netop øget risiko for kræft - ved brugen af de trådløse apparater

Daniel: ”Jeg har stået ved kanten to gange og kigget ud over!”
Daniel har med sine egne ord stået to gange på kanten og kigget ud over. Stået der, hvor du ikke ved, om du skal leve eller dø. 

I marts i år fik 34-årige Daniel Svensson for anden gang på tre år konstateret lymfekræft og blev tvunget til at Daniel Svensson - RadiCover ambassadør med Enricoforlade den håndboldbane, han elsker, for i stedet at tjekke ind på et hospital. Han skulle igen ud i en kamp langt vigtigere end den vigtigste håndboldkamp, han har spillet i sin karriere.

Men nu er han tilbage. I september var Svensson atter tilbage på håndboldbanen i Skjern, sammen med sine holdkammerater. 

"Jeg er lykkelig, og jeg synes, det er fantastisk at være en del af gamet igen”, fortæller Daniel Svensson. ”Det var et hårdt slag at blive syg igen. Jeg blev flået ud af en rigtig dejlig hverdag, og jeg skulle kæmpe med alt det en gang til. Samtidig var der en masse spørgsmål om liv og død, som lå og svævede, hvor alvorligt var det denne gang, når det var et tilbagefald”, siger Svensson.

Såvel bekendte og ubekendte fra hele Danmark har rost Daniel Svensson for at være åben om sin sygdom. Han har jævnligt delt billeder fra sit sygdomsforløb – fx på hans Instagram-profil.

Vil gøre en forskel for andre…
"Der er rigtig mange gange, at vores verden er spændt op over et glansbillede, og det... altså... livet er nu engang, som det er. Med op og nedture. Og der vil altid komme en nedtur efter en optur. Sådan er det. Så jeg har ikke noget imod at dele ud af mig selv og vise, at jeg også er svag", forklarer Svensson om sin åbenhed. 

Et comeback på håndboldbanen har han hele tiden haft som mål og motivation under sit sygdomsforløb. Dette er en realitet nu, om end der fortsat er et stykke til topformen. "Jeg har et ønske om at gøre en forskel udenfor banen – at fremstå som inspiration for andre til at klare turen igennem hvis sygdommen rammer, men også at mine egne oplevelser og sygdom, kan få folk til at tænke sig om, og gøre noget præventivt for at undgå kræften – fremfor at skulle igennem kemo og stråler for at kurere den igen", slutter Daniel Svensson.