Min Vogn

Kurv

Op til fire millioner danskere plages af hovedpine eller migræne.

Svensk og hollandsk forskning viser at stråling fra mobiltelefoner er direkte årsag til, at hver 3. dansker nu har hovedpine mens de taler og efter de har talt i mobiltelefon. Mange kan undgå hovedpine ved at ændre deres mobiltelefonvaner eller bruge anti-strålingsprodukter fx. Air Tube headsets.

Vidste du at:

  • Hovedpine er den smerte, flest danskerne går til læge med?
  • Halvdelen af alt solgt smertestillende medicin er mod hovesmerter
  • Hovedpine er en folkesygdom, der påvirker over 4 mio. personer i Danmark
  • Hovedpine er diagnosen på over 100 forskellige sygdomme og tilstande
  • Hovedpine og migræne er årsag til over 700.000 tabte arbejdsdage om året
  • Hovedpinelidelser er årsag til en femtedel af alt sygefravær.
  • Hovedpine er en stor post i samfundets sundhedsudgifter, både som direkte udgifter til medicin, behandling hos læge og fysioterapeut, og indirekte udgifter på grund af nedsat arbejdsevne og produktivitet
  • Hovedpine giver markant nedsat livskvalitet hos mange (1)

Mobiltelefonen og mobilmaster er kilder til hovedpine

Der er mange forskellige kilder til hovedpine og migræne. Dybdegående forskning viser, at en væsentlig kilde til smerterne kan findes i mobilstråler fra mobiltelefonen og mobilmaster (2). Stråling fra mobiltelefoner giver mange brugere hovedpine. Hver 3. dansker har nu hovedpine fra mobiltelefon. Nogle får hukommelsessvigt og eksem af at tale i mobiltelefon. Andre bliver udbrændte, lider af søvnløshed og depression. (Kilde: Migræne & Hovedpineforeningen)

Gør noget ved din hovedpine

Den nemmeste måde at undgå mobilhovedpine på er ved at undgå eller minimere forbruget af mobiltelefonen. De fleste mennesker ønsker dog ikke at undvære deres mobiltelefon. Man kan også tage forholdsregler og fx bruge telefonens højtalerfunktion m.m. Se også (10 gode råd) Blandt de alternative løsninger findes også specialudviklede anti-strålingsprodukter – herunder anti-strålings høretelefoner/headset kaldet Air Tubes – som reducerer mobilstrålingen med op til 99,9%. Man kan også vælge at lægge sin telefon i en anti-strålings mobilpose, der reducerer op til 85% om natten – fx hvis mobilen ligger på sengebordet eller i soveværelset. Sidst men ikke mindst kan man, bruge et specielt anti-strålings mobilcover, der reducerer strålingen op til 86%. Alle disse produkters anti-strålingseffekt er dokumenteret i uafhængige og akkrediterede udenlandske og danske laboratorier.

Hollandsk undersøgelse:

Radiobølgerne fra 3G-mobilnet kan give hovedpine, kvalme og andre fysiske gener, lyder det i en hollandsk undersøgelse. Halvsyg og hyperaktiv. Sådan vil man måske føle sig efter ophold nær antenner, i fagsproget benævnt basestationer, der udsender radiobølgerne til de kommende UMTS-mobilnet, også kaldet 3G. Tre hollandske ministerier er gået sammen om en undersøgelse af de fysiske påvirkninger på menneskekroppen, når den udsættes for 3G-netværkenes stråling. Testgruppen der blev udsat for signalerne fra en tredjegenerations-basestationer, oplevede signifikante indvirkninger. De fik snurren i kroppen, hovedpine og kvalme, siger en talskvinde for det hollandske økonomiministerium til Reuters. Undersøgelsen er den første, der viser statistisk signifikante og negative konsekvenser ved brug af 3G-basestationer. The GSM Association, den verdensomspændende sammenslutning af mobilselskaber, vil ikke kommentere undersøgelsen, som den først nu er ved at granske nærmere, skriver Reuters.

Kilder: 1) Migræne & Hovedpineforeningen 2) The Effects of 884MHz GSM Wireless Communication Signals on Self-reported Symptoms and Sleep - 1)Wayne State University & Uppsala University, USA, 2) Karolinska Institutet, Sweden, 3) Foundation IT’IS, USA) 3) www.computerWorld.dk

Produkter der kan forebygge hovedpine:

 

Klik & vælg

                               

Tablet covers Se mobilposer Se babyalarmpose  Se anti-strålingstæppe
Mobilcovers Tablet covers Mobilposer Babyalarmpose  Anti-strålingstæppe