Min Vogn

Kurv

Hovedpine er en almindelig folkesygdom i Danmark

 

Mobilstråler er kilde til hovedpine og migræne

 

Der er mange forskellige kilder til hovedpine og migræne. Svensk-amerikansk forskning viser, at en væsentlig kilde til smerterne kan findes i mobilstråler fra mobiltelefoner og mobilmaster. Mange af deltagerne fra projektet oplevede, at brugen af mobiltelefonen gav forskellige former for hovedpine. (1)

Kinesiske forskere har analyseret forskellige studier, og de fandt, at der en betydelig forbindelse mellem sammenhængen af hovedpiner og mobiltelefonbrug. Risikoen for hovedpine var også forøget hos de brugere, som på daglig basis havde flere opkald og længere opkaldsvarighed. De bemærkede også, at brugere af mobiltelefon havde øget risiko for hovedpine sammenlignet med ikke-brugere. Dette fund underbygger de data, der viser en sammenhæng mellem mobiltelefonbrug og en øget risiko for hovedpine og understreger den daglige opkaldsvarighed og -frekvens som vigtige faktorer. (2)

 

Tal og fakta

 

 • Ifølge Politiken lider i omegnen af 770.000 danskere af migræne eller hyppig hovedpine. (3)
 • Hovedpine giver markant nedsat livskvalitet hos mange. (4)
 • Hovedpine er diagnosen på over 100 forskellige sygdomme og tilstande. (4)
 • Hovedpine plager hver tiende dansker mindst en gang om ugen. Det er en fordobling siden 1987, hvor kun hver tyvende dansker havde hovedpine hver uge. På en tilfældig dag som i dag går 200.000 danskere rundt med hovedpine. (5)
 • Omkring 15% af den danske befolkning har haft migræne inden for et år, og mere end 80% har haft spændingshovedpine inden for et år. (6)
 • Hovedpine er den smerte, som flest danskere går til lægen med. (4)
 • Halvdelen af alt solgt smertestillende medicin er mod hovedsmerter. (4)
 • Hovedpine er en folkesygdom, der påvirker over 4 mio. personer i Danmark. (4)
 • Hovedpinelidelser er årsag til en femtedel af alt sygefravær. (4)
 • Hovedpine er en stor post i samfundets sundhedsudgifter, både som direkte udgifter til medicin, behandling hos læge og fysioterapeut, og indirekte udgifter på grund af nedsat arbejdsevne og produktivitet. (4)
 •  

 

Årelange ventelister

 

Mange lider af hovedpinesmerter mindst en gang om ugen, hvilket gør hovedpine til en af vores mest almindelige folkesygdomme og er årsag til utallige sygedage. Men fordi det ikke er livstruende, går der mange år, før man bliver undersøgt af hovedpinespecialister. Når hjælpen så endelig kommer, har det haft konsekvenser både arbejdsmæssigt, fysisk, mentalt og socialt, og smerterne er typisk blevet kroniske. (7)

 

Væsentlig risiko for hovedpine

 

Amerikansk læge med speciale i hovedpine advarer om brug af mobiltelefoner, da de kan skabe øget risiko for hovedpiner hos både børn, unge og voksne, og anbefaler derfor at begrænse brugen heraf, uanset alder. Brug af mobiltelefon kan forårsage migræne, hovedpiner og andre symptomer, som svimmelhed, belastning af øjnene, nakkesmerter osv. Jo mere, du bruger din mobiltelefon, jo større er sandsynligheden for, at du udvikler migræne og andre symptomer. (8)

Kinesiske forskere understreger vigtigheden af oplysning til almindelige mennesker om de skadelige konsekvenser af brug af mobiltelefoner, da de konkluderer, at der er en væsentlig forbindelse med forekomsten af hovedpine med brug af mobiltelefoner. (9)

 

Du kan selv gøre noget ved din hovedpine

 

Der er flere ting, som du selv kan gøre for at afhjælpe din mobilhovedpine. Den mest åbenlyse måde er at undgå at bruge din mobiltelefon, men det er formentlig også den sværeste. Den nemmeste måde er ved at minimere forbruget, dvs. den tid du bruger på mobiltelefonen. Derudover kan du tage nogle forholdsregler og fx bruge telefonens højtalerfunktion m.m. Se vores ”10 gode råd” her.

 

Specialudviklede løsninger

 

Hos RadiCover har vi udviklet en god mængde forskellige produkter til at minimere de skadelige stråler i at nå dig. Alle disse produkters anti-strålingseffekt er dokumenteret i uafhængige og akkrediterede udenlandske og danske laboratorier. Se vores udvalg nederst på siden. 

 

Kilder

(1) Svensk-amerikansk studie (Wayne State University, USA + Uppsala University, SE + Karolinska Institutet, SE + IT’IS Foundation, USA)

(2) NCBI – National Center for Biotechnology Infomation, USA

(3) TV2 nyhederne 

(4) Migræne & Hovedpineforeningen, DK

(5) Netdoktor

(6) Videncenter for hovedpine

(7) Danmarks Patientforening for Hovedpineramte

(8) VerywellHealth

(9) nature – Scientific reports

Se vores udvalg af anti-strålingsprodukter

Mobilcovers
Tablet covers
Se Air Tube headsets
Se mobilposer
Se babyalarmpose
Se anti-strålingstæppe

Vil du gerne vide mere om mobilstråling og læse vores 10 gode råd, så kan du gratis downloade vores e-bog. Download her 

Det er vigtigt, at du tager stilling!