Min Vogn

Kurv

Mobilstråling og mænds sædkvalitet

Bær ikke mobilen i bukselommenFakta: 30-40% af alle fertilitetsproblemer og barnløshed skyldes mandens dårlige sædkvalitet.

Mobilstråling har negativ indflydelse på sædkvaliteten
En forskergruppe fra Exeter Universitet har nu fundet ud af at mænd, der bærer mobiltelefon i lommerne har 8 % dårlige sædkvalitet end mænd som ikke gør dette. Rapporten understøttes af en tilsvarende fra Technion University i Haifa, der viste at hele 47% af mændene der gik med mobilen i deres bukselomme havde alvorlig nedsat sædkvalitet. I forhold til den gennemsnitlige befolkning, hvor tallet var blot 11%.

Læs mere om de to rapporter her

Sådan undgår du mobilstråling skader din sædkvalitet
Det kræver heldigvis ikke store revolutioner eller, at du skal lægge mobiltelefonen og tabletten på hylden, hvis du ønsker at reducere mængden af mobilstråling og dermed forbedre din sædkvalitet og evne til at få børn. Herunder finder de en række gode råd:

1) Undgå at gå med mobiltelefonen i bukselommerne
- skal du gøre det, så brug en anti-strålings mobilpose eller anti-strålings mobilcover der reducerer strålingen.

2) Læg mobiltelefonen væk når du sover
- helst helt ud af soveværelset eller min. 3 meter væk. Alternativt kan du placere den i en anti-strålings mobilpose på dit sengebord, der reducerer strålingen

3) Undgå at sidde med din tablet/iPad eller din bærbare PC i skødet eller på lårene.
- Sørg for der er god afstand til dine kønsorganer. Alternativt kan du bruge et anti-strålings computer sleeve,  tabletcover eller "anti-strålings Surfertæppe" der reducerer strålingen.


Læs mere om gravide og mobilstråling her