Min Vogn

Kurv

Materialer og vedligeholdelse

Vores produkter er alle produceret under et anerkendt og strengt sæt Code of Conduct og opfylder derfor også REACH ordningen mht. at produktmaterialerne ikke indeholder skadelige kemikalier, nikkel, krom samt carcinogene (kræftfremkaldende) stoffer mm. Samtidigt har vores producenter skrevet under på, at de opfylder FN’s Menneskerettigheders krav til forsvarlige arbejdsforhold og ikke at benytte børnearbejdere. Vi foretager løbende audits herpå.

 

 Ægte læder

Vores ægte læder er lavet af full grain okselæder, som anses for at være det fineste læder man kan få. Det er blødt, lækkert og slidstærkt. 

Vi anbefaler, at du behandler ægte læder både forebyggende og løbende, ligesom du ville gøre det med andre ting i læder fx sko. Med den rette vedligeholdelse kan du sikre, at læderet ikke slides op, mister sine egenskaber og farven pga. den daglige slitage.

Brug en neutral lædercreme – eller en farvet lædercreme, hvis coveret har mistet sin farve. Levetiden på et lædercover estimeres til 1-3 år afhængigt af slitage og vedligeholdelse. Se video herunder.

 

 Vegansk læder

Vores veganske læder er lavet af polyurethan, som er et 100% kunstigt materiale og som derfor intet har at gøre med dyreskind og læder, selvom det ligner ægte læder. Læderet er dertil testet og indeholder ingen skadelige, kemiske stoffer ih.t den Europæiske REACH standard.
Da polyurethan er et plastmateriale, er det færdige veganske læder praktisk og slidstærkt.

Vegansk læder kendes også som syntetisk, kunstigt, faux, kunstlæder, PU-læder, pleather, læderlook. 

Vi anbefaler, at du rengør vegansk læder med en let fugtig klud. Hvis coveret er slidt igennem, kan dette evt. indfarves igen med en lædercreme eller farve. Vegansk læder kan ikke repareres og vedligeholdes på samme måde som ægte læder og levetiden er derfor også kortere, afhængigt af brug og slitage. Giv det evt. en silikonefri imprægnering.