Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
ARTIKEL: Dansk læge opfordrer til forsigtighed med mobilstråling og børn/gravide
12/02/2017
ARTIKEL: Dansk læge opfordrer til forsigtighed med mobilstråling og børn/gravide. Et stort studie viser, at gravide, der taler i mobiltelefon, har 50 procent større risiko for at få børn med adfærdsvanskeligheder.
 
Den anerkendte læge Charlotte Bech, med en baggrund som kirurg på Gentofte Amtssygehus og kræftlæge på Rigshospitalet opfordrer i en en artikel specielt forældre til stor påpasselighed med mobilstråling og børn.

Kæmpe amerikansk studie peger på øget risiko for adfærdsvanskeligheder

Hun henviser i artiklen i Fyns Stiftstidende til et stort studie af over 28.000 danske børn udført ved University of Southern California der viser, at gravide, der taler i mobiltelefon, har 50 procent større risiko for at få børn med adfærdsvanskeligheder. Undersøgelser fra Schweiz og Holland viser, at børn sover dårligere og mindre, når de er i rum med trådløst netværk. Og så kan man spekulere over, hvorfor kun 25 procent af raske unge mænd har optimal sædkvalitet.

- Hvad kan man så konkret gøre for at "udvise forsigtighed

"Politisk kan man jo lave forbud og reguleringer. I Frankrig må man ikke have trådløst internet i børnehaver. I Belgien er det forbudt at sælge mobiltelefoner til børn under syv år. Og så kan man sørge for have sin telefon i en beskyttelsespose og bruge højtalerfunktion eller strålefrit headset, når man taler i den"

- Det, jeg anbefaler, er i fuld overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Sundhedsstyrelsen anbefaler helt klart, at man følger forsigtighedsprincippet, og at man udviser omtanke, ligesom jeg gør.

Kilde: Fyns Stifstidende

Læs hele artiklen i Fyns Stiftstidende her

VIDEO:Mobilstrålers sundhedsskadelige virkninger

Se også Charlotte Bech tale om børn og mobilstråling.

 
 
 
 
 

Søg i nyheder
Afstemning

Er du bekymret om mobilstråler er skadelige