Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
Sundhedsplejersken om stråling og gravide...
22/01/2018
 

Giv de små den bedste start

Det er efterhånden gået op for de fleste, at rygning, stoffer og alkohol ikke hænger sammen med en sund og afbalanceret graviditet. Det kræver en sund og stærk krop at give børnene den bedste start på livet. Men vores moderne og ikke mindst digitale adfærd indeholder flere trusler end der kan ses med det blotte øje, påpeger Sundhedsplejeske Anette Straadt.

Den usynlige trusselAnette Straadt - RadiCover-amabassadør og sundhedsplejerske

Den elektromagnetiske stråling er overalt omkring os og gennemsyrer vores hverdag. Mobiltelefoner, tablets, computere, GPS’er, smarte ure og intelligente køkkenmaskiner. Alt sammen gør det vores hverdag lettere, hurtigere og sjovere, men der er også en bagside. Strålingen fra alle disse enheder påvirker os alle sammen – også dem der stadig ligger inde i mors mave. Anette Straadt, som både er RadiCover-ambassadør, sundhedsplejerske og stifter af Æblebørn.dk, mener det er forældrenes ansvar at beskytte barnet mod stråling.

"Babyer vokser i fuld fart inde i deres mors mave. Og netop i denne vækstfase, er hjernen ekstra udsat.  Alene af den grund, giver det i min optik rigtig god mening at være ekstra opmærksom på omgivelserne. Jeg ved godt, at det kan lyde som en skræmmekampagne. Sådan er det ikke tænkt. Den digitale tidsalder er vores hverdag og det er på mange måder rigtigt dejligt. Vi er som forældre med til at vise vores børn vejen og give dem gode vaner. Gode digitale vaner starter altså allerede i graviditeten – og for de kommende fædre faktisk endnu tidligere. ”

Mistanke til stråling påvist påny - øget risiko for abort...

Tidligere har studier fra bla. UCLA University, USA påvist, at strålingen fra ovennævnte trådløse enheder kan påvirke børn helt ned til fosterstadiet og senere give børnene både indlæringsvanskeligheder og adfærdsproblemer. Det er også offentlig kendt, at mænd kan opleve reduceret fertilitet, hvis de går rundt med mobilen i lommen. Og nu er der så skrevet endnu et kapitel i bogen om børns sundhed i den digitale tidsalder. Spritny forskning har nemlig fundet en alarmerende og tankevækkende kobling mellem antallet af aborter og mængden af stråling fra elektromagnetisk stråling.

Sundhedsplejerskens råd om stråling og graviditet

Anette Straadt råder derfor alle til at tænke sig om når de bruger deres trådløse enheder. Både vordende forældre og folk der har planer om at føje endnu en generation til stamtræet i fremtiden bør være opmærksom på den effekt, de skadelige stråler fra mobiltelefoner, tablets og bærbare computere kan have.

 "Som gravid og kommende forældre er man altid interesseret i at give sit barn de bedste betingelser for et sundt og dejligt liv. Den gravide mor sørger for at spise sundt, få nok vitaminer, sunde fedtstoffer og så videre. Jeg vil samtidig stærkt opfordre til, at man som kommende forældre tager aktivt stilling til, hvordan man vil forholde sig til den øgede mængde stråling i vores liv og hverdag.

Lad tvivlen om stråler komme børnene til gode

Den nye amerikanske undersøgelser tyder på, at det har en betydning ikke mindst for vores børn og kommende børn. Jeg er stor tilhænger af alt det, som den digitale verden kan hjælpe os med. Men jeg er samtidig også stor fortaler for, at vi lader tvivlen om strålingens negative konsekvenser kommer børnene til gode. Ikke mindst fordi det ikke er så svært at gøre en forskel og nedsætte strålingsmængden med gode digitale vaner og med covers, tæpper og andre produkter, der har dokumenteret effekt for at nedsætte strålingen".

Hvis du er enig med Anette eller bare nysgerrig på, hvordan du faktisk beskytter dig bedst muligt mod den usynlige trussel fra vores digitale omverden, så læs mere her...

Hvis du er enig med Anette eller bare nysgerrig på, hvordan du faktisk beskytter dig bedst muligt mod den usynlige trussel fra vores digitale omverden, så læs mere her...


Læs også:

Sådan beskytter du dig og din gravide mave

Stråling øger risiko for abort op til 2,7 gange

 
 
 
 
 

Søg i nyheder
Afstemning

Er du bekymret om mobilstråler er skadelige