Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
Danmark: Flertal vil forske i, om mobilen skader din sundhed
10/08/2018
Et flertal i Folketinget vil oprette et videnscenter, der skal undersøge sammenhænge mellem vores store digitale forbrug og vores mentale og fysiske sundhed.
 

Det skal undersøges nærmere, hvor store udfordringer mobilforbruget skaber for sundheden. Ida Auken fra Radikale Venstre har fået opbakning til et forslag, der skal oprette et videnscenter.

Endeligt sker der noget i Danmark for at bidrage til den omfattende Internationale forskning i mobilens påvirkning på vores alle sammens helbred. Politiken skriver således 10.juli en artikel herom på Itwatch.dk.

"Vi skal have et overblik over bagsiden af den store digitalisering, vi oplever i øjeblikket, så vi sikrer, at den ikke har store omkostninger for vores helbred,"

siger Ida Auken, der som it-ordfører for Radikale Venstre står bag forslaget.

Konkret vil partiet afsætte 10 millioner kroner fra satspuljemidlerne, der skal fordeles i efteråret, til oprettelsen af et Center for Digital Sundhed.Videnscentret skal klæde politikere på til at lovgive og forældre til at opdrage. Ideen får støtte af DF, Venstre og Socialdemokratiet.

Netflix m.f. har ikke fokus på kundernes sundhed

I artiklen citeres Ida Auken for at sige følgende om de store teknologigiganters motiver - og manglende fokus på kundernes helbred:

"Netflix mener, at deres største konkurrent er søvn, så de har en udpræget interesse i, at vi ikke sover. Facebook smider milliarder efter at gøre os mere og mere afhængige af deres services. Vi sidder over for nogle teknologigiganter, som poster rigtig mange penge i, at vi hele tiden skal tage vores telefon op og føle, at der er et eller andet, vi bør tjekke. Derfor skal vi styrke hele vores digitale immunforsvar som samfund og sørge for, at det her sker på en god og sund måde, og at vi ikke betaler en for høj pris med vores sundhed".

Den danske Hjerneforsker Albert Gjedde, der er professor i translationel neurobiologi ved Syddansk Universitet,melder sig også på banen og bifalder det nye initiativ. Han citeret for at kalde det nye videnscenter for "en glimrende idé'. Han henviser endvidere til at  "Den måde, biologiske væsner omgås hinanden på, er ved at blive fundamentalt ændret. Og det kan godt være, at det også har nogle meget fundamentale konsekvenser for den måde, vi eksisterer på".

NGO´er og interessentet håber på fokus på mobilstråling

Hos mange NGO´er, RadiCover og flere andre interessenter der har fokus på bivirkninger ved mobilstråling, hilses initiativet også meget velkommen, med håb om at det også vil inddrage den enorme mængde af International forskning der klart påviser at mobilstråling er skadeligt for vores helbred. Det gælder ikke bare os voksne - men specielt vores børn som er ekstra modtagelige for strålerne. Senest eksempel herpå at det nye Schweiziske studie offentliggjort i juli 2018, som påviser at unge menneskers hukommelse, påvirkes negativt af mobilstråling fra mobiltelefonen. Se artikel herom her .

Kilde: ITWatch - Tophistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.

Læs hele artiklen her

 
 
 
 
 

Søg i nyheder
Afstemning

Er du bekymret om mobilstråler er skadelige