Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
Forskning: Mobilstråling skader mænds sædkvalitet
17/03/2016

30-40% af alle fertilitetsproblemer skyldes mandens dårlige sædkvalitet. En forskergruppe fra Exeter Universitet har nu fundet ud af at mænd, der bærer mobiltelefon i lommerne har 8 % dårlige sædkvalitet end mænd som ikke gør dette. Rapporten understøttes af en tilsvarende fra Technion University i Haifa.

 

Forskere fra Exeter University har I en stor undersøgelse på 1492 sædprøver konstateret en 8% forringelse i sæd motiliteten og sæd overlevelsen.

"Dette har måske ikke så stor betydning for normale mænd med normale sædprøver, men for mænd i fertilitets behandling kan det have en stor betydning" siger Dr. Fiona Mathews, en af forskerne bag undersøgelsen.

"Man bør nu advare mænd med dårlig sædkvalitet at bære mobiltelefonen i lommen" udtaler Svend Lindenberg fra Copenhagen Fertility Center, Danmark.

Du kan læse mere her: https://www.exeter.ac.uk/news/featurednews/title_385859_en.html

47% havde nedsat sædkvalitet
Undersøgelsen fra Exeter University understøttes af en tilsvarende i 2015 publiseret af slagsen fra Technion University i Haifa, Israel. Denne undersøgelse viste at hele 47% af mændene der gik med mobilen i deres bukselomme havde alvorlig nedsat sædkvalitet. I forhold til den gennemsnitslige befolkning, hvor tallet var blot 11%

Professor Martha Dirnfeld, fra Technion University i Haifa udtaler: "Vi analyserede summen af aktive svømmende sædceller og disses kvalitet, og kunne konkludere at disse var reduceret. Årsagen er sandsynligvis pga. varmen og de elektromagnetiske stråler (red. mobilstråling). Forskergruppen kunne også se, at sædkvaliteten faldt hvis mændende havde mobilen tæt ved dem når de sov.

Rapporten er offentliggjort i Journal Reproductive BioMedicine - se den her

3 gode råd til at undgå nedsat sædkvalitet pga.mobilstråling


Se også:

Dr. Devra Davis: Mobilstråling påvirker hjernen og sædkvaliteten
Hør Dr. Devra Davis forklare hvorfor mobil- og Wifi-stråling er skadelig for børn og voksne, samt skader sædkvaliteten.

 
 
 
 
 

Søg i nyheder
Afstemning

Er du bekymret for om mobilstråling er skadelig?