Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
Nyt studie: Mobiltelefoners stråling overstiger sikkerhedsgrænseværdier op til 3 gange!
04/05/2019
NYT MOBILSTUDIE: Din mobiltelefon udsætter dig for 3-11 gange mere stråling end der fremgår af producenternes officielle test
 

Nyt statsligt fransk peer-reviewed studie påviser, at de fleste mobiltelefoner udsender stråling, på et niveau som kan overstige de definerede sikkerhedsgrænseværdier, når mobilen anvendes eller opbevarer tæt på kroppen.

Mobilen i bukselommmer Mobiltelefon udsætter dig for 3-11 gange mere stråling

Forskerne bag studiet har undersøgt data fra 450 forskellige modeller af mobiltelefoner, der viser at nogle mobiler overstiger grænseværdien for mobilstråling med op til 11 gange, over de amerikanske 

sikkerhedsgrænser, og 3 gange over de officielle Europæiske grænseværdier sat af ICNIRP. 

13 typer af mobiltelefoner er blevet tilbagekaldt på markedet i Europa

Det nye studie understøtter tidligere studier der  viste samme resultat, og som siden har ført til at 13 mobilmodeller er blevet tilbagekaldt fra markedet i Europa, og andre er blevet opdateret med ny software for at opfylde grænseværdierne. Dilemmaet er at ”fejlen” har eksisteret i 30 år, og vil påvirke millioner af brugere af mobiltelefoner.

Ingen forbrugere kender til sikkerhedsafstand på 2,5 cm

Årsagen til denne stærkt bekymrende nye indsigt, er at de fleste mobiltelefoner er testet med en afstand mellem mobilen og hovedet/kroppen på 0,5- 2,5 cm.  Problemet er at kun de færreste – hvis nogen er opmærksomme på at man skal holde sin mobil op til 2,5 cm væk fra hovedet og kroppen for at mobilen lever op til de officielle grænseværdier. De fleste taler med mobilen helt ind til hovedet samt går med mobilen tæt på kroppen i bukse- eller jakkelommen – og mange kvinder bære mobilen i deres BH, hvor metalbøjlen er med til at forstærke strålingen yderligere. Da instruktionerne om sikkerhedsafstanden ligger placeret i et hjørne dybt ned i mobilens styresystem hvor de færreste forbrugere kommer hen, kender ingen til disse, og anvender dermed mobilen forkert, uden af vise besked.

iPads: Børn er meget mere sårbare for stråling end voksne

En lang række forskningsrapporter har klarlagt at børn optager op til dobbelt (100% mere) så meget stråling som en voksne i barnets hjerne og op til 10 gange så meget 

Børn optager mere mobilstråling end voksnei knoglemarven i hjerneskallen. Årsagen er at deres hjerneskal, knogler og væv er tyndere end voksnes.

De fleste forældre er uvidende om ovenstående, og lader derfor ubekymret deres børn sidder med iPads/tablets og mobiltelefoner i skødet og ved hovedet samt være mobilen i bukselommen. 

Ekspertgruppe under IARC (WHO) appellerer om ”højere prioritering” af risikoen for kræft fra mobilstråling.

En gruppe af eksperter nedsat af IARC – der er en underafdeling af WHO (Verdens Sundheds Organisationen), der rådgiver omkring kræftforskning, har netop frigivet en ny anbefaling om at vurdere mobilestråling som ”Høj prioritet” når det kommer til forøget kræftrisiko. Dette understøttet af utallige studier – senest NTP( 2017/18), Ramazinni (2017/18), ligesom et helt nyt studie med 50.000 kvinder og børn i fire lande som deltagere, påviste en sammenhæng mellem brug af mobiltelefon under graviditet og forkortet graviditetstid og for tidlig fødsel.

Læs mere om det nye studie her (Engelsk)

--------------------------------------------------------------

Anbefalinger til at reducerer mobilstråling i hverdagen

- "10 Gratis-gode-råd" til at reducere mobilstråling

- Anti-strålingsprodukter med dokumenteret reduktion

- Download Gratis E-bog "Sådan beskytter du dig mod mobilstråling"

 

 

 
 
 
 
 

Søg i nyheder
Afstemning

Er du bekymret om mobilstråler er skadelige