Forskning: Mobilstråling skader mænds sædkvalitet

30-40% af alle fertilitetsproblemer skyldes mandens dårlige sædkvalitet. En forskergruppe fra Exeter University, England har nu fundet ud af, at mænd, der bærer mobiltelefon i lommerne, har 8 % dårligere sædkvalitet end mænd som ikke gør. Rapporten understøttes af en tilsvarende fra Technion University, Israel.

 

Forskerne fra Exeter University har i en stor undersøgelse med 1.492 sædprøver konstateret en 8% forringelse i sædmobiliteten og sædoverlevelsen.

"Dette har måske ikke så stor betydning for normale mænd med normale sædprøver, men for mænd i fertilitetsbehandling kan det have en stor betydning", siger Dr. Fiona Mathews, en af forskerne bag undersøgelsen.

"Man bør nu advare mænd med dårlig sædkvalitet mod at bære mobiltelefonen i lommen", udtaler Svend Lindenberg fra Copenhagen Fertility Center, Danmark.

Du kan læse mere her: https://www.exeter.ac.uk/news/featurednews/title_385859_en.html

47% havde nedsat sædkvalitet
Undersøgelsen fra Exeter University understøttes af en tilsvarende i 2015 fra Technion University. Denne undersøgelse viste, at hele 47% af mændene, der gik med mobilen i deres bukselomme, havde alvorlig nedsat sædkvalitet. I forhold til den gennemsnitslige befolkning, hvor tallet var blot 11%.

Professor Martha Dirnfeld fra Technion University udtaler: "Vi analyserede summen af aktive svømmende sædceller og disses kvalitet, og kunne konkludere, at disse var reduceret. Årsagen er sandsynligvis pga. varmen og de elektromagnetiske stråler (red. mobilstråling). Forskergruppen kunne også se, at sædkvaliteten faldt, hvis mændende havde mobilen tæt ved dem, når de sov.

Rapporten er offentliggjort i Journal Reproductive BioMedicine. Se den her

3 gode råd til at undgå nedsat sædkvalitet pga.mobilstråling


Se også:

Dr. Devra Davis: Mobilstråling påvirker hjernen og sædkvaliteten
Hør Dr. Devra Davis forklare, hvorfor mobil- og WiFi-stråling er skadelig for børn og voksne, samt for sædkvaliteten.