Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
Nye kæmpe studier bekræfter farerne ved mobilstråling – resultaterne er stærkt bekymrende
24/02/2018

To store studier fra uafhængige, statsfinansierede og velrenomerede forskningsinstitutter i hhv. USA og Italien - har uafhængigt af hinanden - inden for få uger frigivet stærkt bekymrende studier der påviser alvorlige bivirkninger ved mobilstråling. 

 

De to store forskningsinstitutter har testet effekten af 19 timers daglig mobilstråling på tusindvis af forsøgsrotter. Resultatet viser tumorer, kræft, svulster mm. Det forbavsende er at mængden, samt styrken, af strålingen er mere eller mindre som den vi mennesker oplever dagligt.

Opsummering af forskningen og WHO´s anbefaling

  • I 2011 blev mobiltelefoner erklæret for en kategori 2B ”karcinogen” (et kræftfremkaldende stof)
  • To statsfinansierede studier bekræfter sammenhængen mellem mobilstråling og kræft i et studie med tusindvis af rotter og mus der blev udsat for hhv. 2G og 3G mobilstråling.
  • Siges at være det mest omfattende studie nogensinde – inden for dette emne.
  • Hankønsrotter var mere tilbøjelige til at udvikle hjerte tumorer. Kvindelige rotter og deres nyfødte var mere tilbøjelige til at udvikle en lav krops vægt under graviditeten eller amme stadiet.
  • DNA-skader og skader til hjertevæv blev også observeret i både han- og hunkønsrotter – men ikke ved mus. Andre typer af tumorer blev dog fundet i begge typer af dyr samt tumor og svulster i hjerne, prostata, lever og bugspytkirtel.
  • Undersøgelsen viser at den primære fare ved mobilstråling ikke er hjernecancer, men derimod systematisk celle og DNA skade. Dette truer det generelle helbred og kan bidrage til utallige helbredsproblemer og farlige kroniske sygdomme.

 

”… en tydelig sammenhæng mellem udsættelse for stråling og kræft … ”

 

Forskningsinstituttet, Ramazzini Institute i Italien, der er anerkendt verden over for deres arbejde, har lige afsluttet en stor og afgørende undersøgelse der bekræfter kræftpotentialet ved mobilstråling. Resultaterne ved undersøgelsen påviser en klar sammenhæng mellem udsættelse for mobilstråling og den ondartede form for kræft i Scwann-cellerne[1]. Disse celler er lokaliseret bl.a. omkring hjertet og i det nervesystem der forbinder krop og hjerne.
Udover det nye studie fra Ramazzini Institute, har der været et andet stort amerikansk studie – også kaldet NTP-studie – som er udført af USA’s National Toxicology Project[2]. Dette studie har også fundet en tydelig sammenhæng mellem udsættelse for stråling og kræft i Scwann-cellerne.

Nervesystemet der forbinder krop og hjerne er altså hårdt påvirket af mobilstrålinger i dagligdagen. Schwann-cellerne danner myelinen der har til funktion at isolere nervetrådende fra hinanden og på den måde accelererer de elektriske impulser der er i nerverne.

”Rotterne blev udsat for stråling magen til den vi oplever på en daglig basis.”

En omfattende undersøgelse

Flere tusind rotter der blev benyttet under studiet. Alle rotterne blev udsat for 1.8 GHz simuleret signal fra en mobilmast i 19 timer hvert døgn. Dette foregik under hele dyrets levetid – dvs. indtil dyret døde af sig selv. I Danmark er der fastlagt nogle gældende grænseværdier i forhold til strålings-intensiteter vi må være udsat for. Rotterne blev udsat for tre strålings-intensiteter på 5, 25 og 50 V/. Strålingsstyrkerne er alle er under de gældende grænseværdier vi har i Danmark. Faktisk er styrken på 5 V/m meget svarende til hvad en almindelig skoleklasse, med adgang til Wi-Fi, er udsat for dagligt[3]. Rotterne blev udsat for stråling magen til den vi oplever på en daglig basis.
Resultaterne for forsøget med rotterne var skræmmende. Faktisk blev der fundet kræft i Schwann-cellerne hos mange af dyrene, derudover var der også dyr med kræftstadier og svulster i deres kirtler, øjne, trigeminus-nerve og i hundyrenes kønsorganer.

Hvad undersøgelserne også påviser er, at kroppen faktisk er fyldt med organer der er sensitive overfor mobilstråling – organer man slet ikke var klar over kunne være sensitive. Organer som f.eks.: prostata, skjoldbruskkirtlen, bugspytkirtlen og leveren[4].

”… undersøgelser viser en højere forekomst og en klar sammenhæng mellem kræfttypen glioma og mobiltelefon-brugere.”

Mobiltelefoners effekt på nervesystemet

NTP-undersøgelsen fra National Toxicology Project, viste en stigende forekomst af glioma i dyr bestrålet med GSM- og CDMA-signaler. GSM er teknologien der eksisterede før man opfandt smartphones og derefter CDMA-teknologien der er den amerikanske udgave af 3G-smartphone.

Den øgede forekomst af kræfttypen glioma er ekstremt farlig fordi der er tale om kræft i de celler der danner struktur og støtte for alle nervecellerne i ens hjerne. Når man snakker om glioma er der tale om celler der sidder i centralnervesystemet. Større undersøgelser viser en højere forekomst og en klar sammenhæng mellem kræfttypen glioma og mobiltelefon-brugere[5] [6]. Udover glioma, er der også fundet tydelige sammenhænge mellem svulster på hørenerven og mobilbrug.

I Danmark alene er der sket en væsentlig stigning, faktisk en fordobling i 2013, af glioblastoma (den mest ondartede kræftform når man taler om glioma).


EKSPERTENS KOMMENTARER:

“Dette bevis med dyreforsøget, er sammen de øvrige kontrol-studier fra Sverige, Frankrig, Canada og andre lande, baseret på mennesker som påviser klar sammenhæng til hjernekræft, kombineret med det stigende antal tilfælde af hjernekræft blandt unge i USA, bekræfter at radiofrekvent mobilstråling er kategori 1 "Kræftfremkaldende for mennesker" (red. WHO klassificering er idag Kat. 2B - "Muligvis kræftfremkaldende".
-Dr. Anthony Millers udtalelse om NTP undersøgelsen ( National Toxicology Program Study)  

“Vi har konstateret og noteret, at de tumor vi har set i NTP studiet, er identiske med de tumorer der har været rapporteret i tidligere studier med deltagelse af mobilbrugere med høj mobilforbrug.

NTP senior scientist Dr. John Bucher

Forbrugere får erstatning for bivirkninger ved mobilstråling

Man er, rundt omkring i verden, begyndt at se flere og flere eksempler på retssager mod mobilindustrien vedrørende svulster på hørenerven pga. mobilbrug i arbejdssammenhænge[7]. Der er således flere eksempler på at forbrugere er begyndt at vinde retssagerne og det forventes at flere i fremtiden vil lægge sag an efter som viden omkring mobilstrålingen stiger.

 
 
 

Referencer:

1: http://microwavenews.com/sites/default/files/docs/Belpoggi%20Abstract%20Ramazzini%20Days%202017.pdf

2:http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk/nyheder/ntp-update-klar-evidens-for-dna-skade

3:http://helbredssikker-telekommunikation.dk/sites/default/files/Kortlaegning_af_Bioreaktivitet_ved_Mikroboelger_i_non-termiske_Intensiteter%E2%80%942015.pdf

4:http://microwavenews.com/news-center/more-coincidence

5:http://helbredssikker-telekommunikation.dk/nyheder/mobilstr%C3%A5ling-for%C3%A5rsager-kr%C3%A6ft-ny-analyse

6:http://helbredssikker-telekommunikation.dk/nyheder/ny-unders%C3%B8gelse-558-timers-mobilbrug-%C3%B8ger-kr%C3%A6ftfare

7:http://helbredssikker-telekommunikation.dk/nyheder/italiensk-domstol-2017 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Søg i nyheder
Afstemning

Er du bekymret om mobilstråler er skadelige