Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
RadiCovers holdning til mobilstråling
Sammenlign produkter

Der er ingen varer til sammenligning

Afstemning

Er du bekymret for om mobilstråling er skadelig?

RadiCovers holdning til mobilstråling

RadiCovers holdning til mobilstråling

Hos RadiCover er det vores holdning, at sundhedsrisikoen ved mobilstråling er uafklaret. Dette fordi der på den ene side findes masser af undersøgelse af anerkendte internationale forskningsinstitutioner og -grupper, der i årevis har arbejdet med området. Disse forskere har gang på gang påvist klare sammenhæng mellem mobilstråling og alvorlige sundhedsmæssige bivirkninger - som fx. i den milde ende - stress og hovedpine - til meget alvorlige bivirkninger som - øget risiko for hjernesvulster og kræft. På den anden side findes der også undersøgelser der ikke kan påvise en direkte sammenhæng, hvorfor det for den enkelte kan være svært at afgøre hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.

Beskyt ikke kun mobiltelefonen - men også dig selv!Mobilstråling
RadiCovers holdning er således, at man som forbruger bør tage sig de forbehold man kan, og beskytte sig så meget som muligt. Dette dels via ændret adfærd - se (10 gode råd) - og dels via anvendelse af udstyr, der reducerer strålingen markant - herunder mobilposer, mobilcovers, høretelefoner m.m. Dette ud fra devisen - hellere tage sine forholdsregler nu end at vente 10 år og finde ud af, at det så måske er for sent. Specielt forbi det er muligt at beskytte sig mod strålerne for prisen af hvad almindelige produkter koster, - produkter der kun beskytter telefonen eller tabletten. RadiCovers produkter beskytter således ikke kun det dyrebare udstyr fx. telefon eller tablet - men også dem der bruger dem! 

Kun 6% kender Sundhedsstyrelsens anbefaling
At sundhedsmyndighederne i Danmark p.t. er meget nedtonede i deres kommunikation og udmelding omkring officielle anbefalinger vedrørende brugen af mobiltelefoner, er RadiCover derfor uforstående overfor. RadiCover har således i foråret 2014 gennemført en repræsentativ undersøgelse udført af Jysk Analyse med det formål at belyse danskerne brug af trådløse apparater. Undersøgelse viser, at kun 6%* af de adspurgte kender Sundhedsstyrelsens anbefaling. Dette er i RadiCovers øjne skræmmende - ikke mindst fordi i Danmark og den vestlige verden er kulturen sådan indrettet, at med mindre myndigheder direkte advarer, så ændrer man ikke sin adfærd. Af samme grund bruger langt størstedelen af danskerne i dag mobiltelefoner, tablet, babyalarmer, trådløst tv, smart tv etc. i stor stil uden at forholde sig til de sundhedsrisici, de udsætter sig selv og deres familie for.

81% kender til den mulige risiko ved mobilstråling - kun 10% beskytter sig!
Ovenstående bekræftes af, at hele 81%* er bekendt med en mulig risiko ved mobilstråling, men kun 10%* gør noget aktivt for at beskytte sig. Når Sundhedsstyrelsen, WHO og Kræftens Bekæmpelse alle henviser til "Forsigtighedsprincippet" i brugen af mobiltelefoner, så er det i RadiCovers perspektiv også deres pligt at informere tydeligt herom, ellers har anbefalingen mere karakter af at være en pseudo-anbefaling. 

 * Repræsentativ undersøgelse af "Danskernes brug af trådløse apparateri hjemmet", udført af Jysk Analyse A/S (Baseret på 533 telefoninterviews repræsentativt udvalgt blandt borgere i Danmark på 18 år eller ældre). Udført april 2014.

Tabel  Liste

Sorter faldende

Tabel  Liste

Sorter faldende