Min Vogn

Kurv

Hvad er kontaktløs teknologi og digitalt tyveri?

Kontaktløs teknologi bruges bl.a. i dankort, adgangskort, nøglebrikker, sundhedskort, pas og rejsekort. Kontaktløs teknologi er hurtigt og nemt. Teknologierne hedder RFID og NFC. Men hvad betyder det?

Hvad er RFID?

RFID trådløst kreditkorttyveri

RFID står for Radio Frequency IDentification (på dansk: Radio Frekvens IDentifikation) og det er en teknologi, der bruger radiobølger til at identificere mennesker og objekter. Man identificeres via et tag, som er en elektronisk dims/en computerchip med en slags trådløs stregkode. Den læses af en RFID læser.

Et godt eksempel er din Brobizz, som er udstyret med et aktivt RFID tag. Aktivt betyder, at tagget får strøm fra et batteri og det gør, at tagget kan læses på længere afstande. Vores mobilcovers og vores anti-skimming kort er alle udstyret med et aktivt RFID tag.

Et RFID-tag kan også være passivt – altså uden strøm. Det kunne fx være et tag i en biblioteksbog. Passive tags kan kun læses tæt på.

Det er denne RFID-teknologi, der bruges i bl.a. dine kontaktløse kreditkort. Kontaktløse kreditkort er blevet populære og det er ulovligt software til at få fat i dine kortoplysninger dermed også. Man kan nu skanne og kopiere data på op til 20 meters afstand fra RFID-kreditkort. Du kan altså nemt blive bestjålet, selvom du passer godt på din pung dybt nede i tasken.

Hvad er NFC?

NFC står for ”Near Field Communication” (på dansk: NærFeltsKommunikation) og er kort fortalt en teknologi, der giver mulighed for at kommunikere med andre enheder, som er inden for tæt fysisk rækkevidde.

Teknologien bag NFC og Bluetooth er næsten det samme, dog bruger NFC meget mindre strøm og har en væsentlig mindre rækkevidde. NFC er også betydelig hurtigere til at tilkoble sig. Der er ingen manuel tilkobling, hvilket vil sige, at NFC tilkobler sig, så snart en kompatibel enhed er indenfor rækkevidde. Dette resulterer i lynhurtige tilkoblingstider helt ned på 0,1 sekund, som er særdeles fordelagtigt i fx supermarkedet. Samtidig gør det dog os alle til nemme ofre for potentielt digitalt tyveri.

Se og hør tech-ekspert David Guldager forklare om NFC: https://youtu.be/qc_LIzfEBC4

Digitalt tyveri

Har du et kontaktløst kreditkort, er du i fare for at blive udsat for digitalt tyveri. Med de kontaktløse betalingskort kan alle derfor bruge dit kort til køb under 350kr.

Ifølge en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd fik over 34.000 danskere stjålet deres identitet i 2015 og rådet anslår, at ca. 150.000 har været udsat for IT-kriminalitet. Disse tal er formentlig steget.

Du er i fare for at blive udsat for digitalt tyveri, så længe du har dit kreditkort og andre personlige kort på dig. Også selvom dine kort ligger i din pung eller taske. Faktisk er risikoen for at blive bestjålet enormt stor, da man rigtig mange steder er ekstra udsat. I metroen. I bussen. Til koncerten. I supermarkedet. I indkøbscenteret. Med det rette værktøj kan kriminelle nemt og hurtigt stjæle penge og personlige oplysninger fra dine kort med en såkaldt RFID-skanner.

Beskyt dig selv mod digitalt tyveri

Vores mobilcovers har aktiv RFID-beskyttelse. De trådløse RFID-signaler, som dit kort udsender, kan blokeres, hvis du opbevarer dine kort i et af vores anti-strålingscovers. Den specielle indbyggede membran, som også reducerer mobilstråling, sørger for, at RFID-signalerne blokeres af coveret og derved ikke kan læses af udefrakommende. Beskyt dig selv, dine penge, personlige oplysninger og din mobil med et af vores anti-strålings mobilcovers.

Ligeledes har vores anti-skimming kort beskyttelse mod uønsket NFC- og RFID-aktivitet. Dette kan du bruge i din pung og sikre dig selv, uanset hvor du opbevarer den.