Min Vogn

Kurv

Fjern mobiltelefonen fra soveværelset

Mobilstråling ødelægger din søvn, og din krops restitution

Er du en af de 61% af alle danskere, der har mobiltelefonen liggende i soveværelset når du sover. Eller en af de 44% der har den liggende på sengebordet. Eller måske har du - som 6% af danskerne mobiltelefonen under hovedpuden?

 

Søvn er det vigtigste brændstof!

Mobiltelefonen ødelægger din søvn

Beskyt din søvn mod forstyrrende elektromagnetisk stråling fra din mobiltelefon, og vågn mere frisk og udhvilet op om morgenen.
Glem alt om kaffe og andre stimulanser - søvn er suverænt den vigtigste kilde til dit velvære. Vores krop og hjerne har supertravlt mens vi sover. Nogle gange mere travlt, end når vi er vågne. Mens vores bevidsthed tager en lur, går nogle af kroppens mest komplicerede og sofistikerede systemer i gang. De reparerer, justerer og genopbygger næsten alle aspekter af vores psykologi og fysiologi: de stabiliserer vores humør, behandler stress, reparerer vores væv, genskaber balancen i hjernens biokemi og vedligeholder vores immunsystem. Der finder bogstavelig talt tusindvis af biologiske processer sted – man kan næsten sige, at vores mest produktive tid på døgnet er, mens vi sover. Og hvis vi snyder eller forstyrrer kroppen for den mængde søvn, den er designet til, betaler vi en pris.

 

Din mobil sover ikke

En mobiltelefon fungerer ved at den "taler" med de nærmeste mobilmaster hvert 20-30 sekund, for at sige "Hej". Mobilen fortæller, hvor den er lokaliseret, og anmoder om eventuelle data, beskeder f.eks. fra Facebook, sms'er og app´s. Samtidigt sker der ofte synkronisering af data og billeder til iCloud og Google Drev/Play mens vi sover, ligesom der kan ske opdateringer af styresystemet på mobiltelefonen. Alt denne "datatrafik" sker via elektromagnetisk stråling, som er den måde en mobiltelefon får signal på. Netop denne mobilstråling har flere undersøgelser påvist kan forstyrre den elektriske aktivitet i hjernen når vi sover. Eksperter er således enige om, at have mobiltelefonen ved sin seng om natten, ikke hjælper dig med at falde i søvn. Har du problemer med at sove, er det derfor en god idé at slukke den eller fjerne den helt fra soveværelset.

 

Undgå samtale og brug af mobilen lige inden sengetid

Det samme gælder hvis du taler i mobiltelefon lige inden du skal sove, hvilket kan resultere i forsinket søvn, viser forskning på Universitetet i Bergen, Norge.
Adskillige undersøgelser og forskere fra bl.a. Karolinska Instituttet i Sverige advarer om, at mobilstråling påvirker disse processer negativt og forringer din krops hvile og restitution.

 

Sådan undgår du mobilstråling, når du sover

Hvis du vil undgå mobilstråling, når du sover og dermed give din krop bedre forudsætninger for at restituere og hvile, kan du gøre følgende:

- Fjerne mobiltelefonen fra soveværelset - gælder også børneværelserne.
- Sætte mobiltelefonen på "flight mode" mens du sover.
- Slukke dit trådløse internet om natten - brug evt. et "tænd-og-sluk-ur", så det sker automatisk.
- Lægge mobilen i en mobilpose fra RadiCover.

Læs mere om undersøgelsen her

 


 

Se filmen og se hvordan de elektromagnetiske stråler påvirker din krop (på svensk)

 

 Undgå stråling om natten og få en bedre søvnRadiCover - Pia Garlin sover bedre uden mobil ved sengen

Pia havde igennem 4 år haft store søvnproblemer.

"Mange ved ikke hvorfor de ikke kan sove eller sover urolig? Jeg vidste det heller ikke? Jeg har brugt 4 år, hvor jeg har sovet rigtig dårlig, og nogle gange slet ikke sovet, men bare vendt mig i sengen hele natten. Dette stoppede da jeg fjernede min mobil fra sengebordet. Hvis nogen vil ringe om natten må de ringe på fastnet. Jeg har også et mobilcover fra RadiCover, og uden dette ville jeg ikke kunne tale i min mobiltelefon."

Læs hele Pia´s beretning

 


 

Dorthes summende hovedpine om morgenen forsvandtRadiCover - Dorthes hovedpine forsvandt prompte da hun lagde mobilen i mobilpose

Skolelærer Dorthe Handberg fra Nørresundby havde i en lang periode døjet med en summende hovedpine om morgenen, når hun stod op, eller om natten, hvis hun vågnede. Hovedpinen forsvandt prompte efter at Dorthe begyndte at placere sin mobiltelefon i en RadiCover anti-strålings mobilpose om natten. ”Hovedpinen forsvandt simpelthen,” Fortælle Dorthe Handberg

Læs hele Dorthes beretning

 


 

Vil du beskytte dig og din familie mod mobilstråling, når I sover?
» Find mobilposer her

 Se forskning på området herunder:

Elektromagnetisk strålings (Mobilstrålings) påvirker søvnkvalitet negativt
Kilde.: Department of Epidemiology & Health Statistics, School of Public Health, School of Medicine, Zhejiang University, Hangzhou, Kina (2014)

Mobilstråling påvirker hjernebølgerne, så søvnen ændres.
Undersøgelse bekræfter tidligere studier på området, der påviser at søvnrytmen påvirkes negativt af stråling fra mobiltelefoner. Kilde: Stockholm University, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden, Wayne State University, Detroit, Michigan, Uppsala University, Swiss Federal Institute of Technology (ETH), Zurich, Switzerland, 2011

Undersøgelse viser, at mobilstråling (fra mobiltelefoner / GSM) kan resulterer i mindre søvn og mere hovedpine og depression.
Kilde: Department of Public Health Sciences, Division of Occupational Medicine, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden,  September 2010

Teenagere der bruger mobiltelefon har desuden større tilbøjelighed til at udvikle søvnproblemer, stress, rastløshed og emotionelle forstyrrelser.
Undersøgelse viser, at teenagere, der taler i mobiltelefon mere end 15 gange om dagen og sender mere end 15 sms’er, sover mindre og dårligere, end hvis forbruget er under 5 opkald og 5 sms’er. De har desuden større tilbøjelighed til at udvikle stress, rastløshed og emotionelle forstyrrelser. Kilde: ScienceDaily, 9 Juni 2008, Gaby Badre, MD, PhD, of Sahlgren's Academy in Gothenburg, Sweden

 


 

Beskyt dig mod mobilstråler, når du sover med en anti-strålingsprodukter

- RadiCovers mobilpose reducerer op til 85% af strålerne fra din mobiltelefon når den ligger på sengebordet.
- RadiCovers Anti-strålingstæppe - kan lægges over din bærbare PC, tablet eller mobiltelefoner - reducerer op til 90% af strålerne.

Læs mere og køb produkterne herunder.