Min Vogn

Kurv

Spørgsmål og svar / FAQ 

 

 Hvor meget reduceres strålingen fra fx mobiltelefoner og tablets med RadiCovers produkter?

Svar: Reduktionen afhænger af typen af trådløst apparat. For mobilcovers reduceres strålingen op til 86% i retning af hovedet og kroppen. Det forudsætter, at du taler i mobiltelefonen med coveret lukket, da det er den vej strålingen reduceres. For tablet covers er reduktionen noget mindre (hhv. 37-55%), da de ikke kan afskærme lige så meget, da skærmen jo er synlig under brug, og at strålerne dermed har større frihed til at "springe" og bøje af.

 

 Hvordan beskytter RadiCovers produkter mod strålingen?

Svar: Vores produkter reducerer strålingen ud fra en eller flere af følgende principper:

Blokering af strålerne- dette opnås via vores specielle anti-strålingsmembran som også bruges i bl.a. beklædning i miljøer med stråling - fx sygehuse samt luft- og rumfartindustrien. Dette bruger vi i vores mobil- og tablet covers, mobilposer, surfertæppe, pocketguard og babyalarmposer.

Omdirigering af strålerne- ved at de-tune mobilens antenne kan vi retningsbestemme, hvorhen strålerne skal sendes/modtages. Denne teknik bruger vi bl.a. i vores mobilcovers.

Afstand til apparater- ved at skabe afstand til det trådløse apparat nedbringes strålingsintensiteten. Denne teknik bruges bl.a. til vores Air Tube hovedtelefoner, som med sine luftrør netop reducerer afstanden med ca. 20 cm op til hovedet, modsat normale hovedtelefoner, der delvist leder strålerne helt op til hovedet via ledningerne.

 

 Hvordan kan jeg være sikker på, at RadiCovers produkter beskytter med den procent, som der står på produktet?

Svar: Vi har testet vores produkter hos de førende eksterne uafhængige og akkrediterede laboratorier - herunder Delta Laboratoriet i Danmark. Vi har testet produkterne både med en såkaldt SAR-test (standardtest for mobiltelefoner) og EMC/OTA-test, som begge fortæller, hvor meget apparatet "stråler" til omverdenen. Vi har målt de trådløse apparater uden og med vores covers på (før og efter test), og udregnet forskellen. Se alle test her

 

 Vil mobiltelefonen eller det trådløse apparat skrue op for antennestyrken, når det bruges sammen med et RadiCover produkt?

Svar: Ja, og alligevel vil du opnå en meget høj grad af beskyttelse, eftersom vores anti-strålingssystem er meget effektivt, og vores produkter er udviklet til at retningsbestemme og reflektere signalet ud andre steder end forsiden af mobilcoveret, hvor anti-strålingsmembranen er placeret.

I en virkelighedstest har vi målt vores covers til at give en netto reduktion af strålerne på 86%. Dette på trods af, at vi har målt og kan konstatere at sendestyrken på en mobiltelefon forøges med ca. 20% ved brug af et RadiCover mobilcover. For øvrige trådløse apparater gælder, at disse i reglen ikke har justerbar sendestyrke.

 

 Udsender mobilen stråler, når den er sat på "Flytilstand"?

Svar: Nej, når mobilen er på "Flytilstand", så udsender den ikke stråling og kan være at foretrække om natten. Ulempen ved denne funktion er dog, at du ikke kan modtage opkald og data.

 

 Vil I vurdere, at man godt kan have sin telefon i soveværelset, når man har et RadiCover anti-strålings cover på?

Svar: Nej, da mobilen fortsat udsender stråler, når den er i et anti-strålingscover. Coveret beskytter retningsbestemt mod dit hoved, når du taler i din telefon. Der vil stadig være stråling fra mobilen ud gennem siden og bagsiden af coveret. Du bør derfor enten placere mobilen inkl. cover i en mobilpose, placere mobilen udenfor soveværelset, sætte din mobil på "Flytilstand" eller helt at slukke for din mobil.

 

 Hvis WiFi virkelig er så skadeligt, så kan det forekomme lidt formålsløst at bruge så mange penge på anti-strålings produkter, for selvom ens tablet og mobiltelefon har anti-strålings covers på, så er WiFi-strålerne jo overalt i hjemmet alligevel?

Svar: Mange forskere finder WiFi skadeligt, da det påvirker kroppens biologiske system, herunder celler, immunsystem m.m. Men som med al stråling er den mest intens tæt på "kilden" = WiFi routeren. Derfor bør man ikke sove eller arbejde tæt på en WiFi router. Derimod udsender tabletten stråler fra sin egen antenne (”kilden”) meget tæt på kroppen, hvorfor vi anbefaler, at du beskytter dig mod de stråler, der sendes i retning af din krop. Mht. WiFi anbefaler vi og mange eksperter, at slukke for "signalet", når det ikke er i brug, og særligt om natten for at sikre en bedre og uforstyrret søvn.

 

 Er det okay, at mit barn sidder og ser på tablet/mobil, når der er et RadiCover anti-strålings covers på, selvom mit barn sidder foran skærmen og coveret dækker bagud?

Svar: Det er korrekt, at barnet/personen er godt beskyttet (37-55%) mod den stråling, der går bagud med et cover til tabletten, da tabletten som oftest står/ligger på benene og derfor er tættere på kroppen. Årsagen, til at strålingsreduktionen er mindre vigtig fra forsiden/skærmen, er, at strålingen "formindskes" med 15% for hver 10 cm man har af afstand til apparatet. Dvs. en armslængde giver en ganske pæn beskyttelse, når du fx bruger en tablet.

 

Hvorfor reducerer RadiCovers tablet covers kun 55%?

Svar: Den vigtigste retning at beskytte mod stråling fra en tablet er bagud/nedad i retning af mave og ben, da tabletten som oftest står/ligger på benene og derfor er tættere på kroppen. I denne retning beskytter vores tablet covers i op til 55%.

Strålingen påvirker mindst i retning ud af fronten/skærmen, da der er større afstand til kroppen/hovedet - typisk 30- 60 cm. Her gælder naturens egen regel om, at strålingen reduceres med ca. 15% for hver 10 cm, man er væk fra strålingskilden (=enheden). Med andre ord er det strålerne, der sendes bagud/nedad og påvirker vitale organer og kønsorganer, man bør have størst bekymring for. Sørg derfor for, at dit hoved har størst mulig afstand til skærmen, når du bruger en tablet.

Ønsker du større reduktion, kan du også vælge vores "surfertæppe", der reducerer op til 90% på de skadelige stråler bagud og nedad.

 

Hvorfor har RadiCover ikke produkter, som kan beskytte op til 100%?

Svar: Så er der lukket af for al forbindelse og så virker din enhed slet ikke. 100% beskyttelse opnås kun ved at sætte din enhed på ”flytilstand” eller helt at slukke for den.

 

 Jeg synes, at lyden er lav i mine Air Tube hovedtelefoner. Hvad kan være problemet?

Tjek, at du har skruet op for lyden på lydkontrolenheden.

Tjek, at lydstyrken på mobilen er skruet op - der kan være forskel på normalt lydniveau og hovedtelefonens lydniveau.

Tjek, at du har trykket stikket helt ind.

 

 Kan man vaske surfertæppet, mobil- og babyalarmposer?

Svar: Ja, men kun i hånden ved 30 grader.

 

 Passer den store babyalarmpose til den store babyalarm fra Philips Avent?

Svar: Nej, Philips Avents store babyalarm er desværre for stor til vores babyalarmposer. Et alternativ kunne være vores surfertæppe med en kreativ løsning i forhold til afskærmningen. Husk i så fald kun at dække den i retningen mod dit barn og tjek altid, om der er forbindelse.

 

Hvorfor er der begrænset levetid på produkter med RFID-teknologi?

Svar: Svaret er kort og godt batteriets levetid. Der er 5 års levetid fra RFID-teknologien aktiveres første gang, som sker automatisk, når noget forsøger at skimme/læse dine kort. Det gælder derfor både vores anti-skimming kort og mobilcovers med indbygget RFID.

 

 

Opdateret januar 2022