Min Vogn

Kurv

Spørgsmål og svar

Her finder du ofte stillede spørgsmål og svar på disse.

1) Hvor meget reducerer RadiCovers produkter strålingen fra fx mobiltelefoner og tablets?

Svar: Reduktionen afhænger af typen af trådløst apparat. For mobilcovers, reduceres strålingen op til 86-91% i retning af hovedet og kroppen ud gennem forsiden af mobilen. Dette forudsætter, at man taler i det med frontlåget lukket foran skærmen. For tablet covers er reduktionen noget mindre hhv. 37-55%, hvilket skyldes at coveret er åbent, og at strålerne dermed har større frihed til at "springe" og bøje af. Se de øvrige måling af reduktionen på de forskellige produkter.

 2) Hvordan kan jeg være sikker på, at RadiCovers produkter beskytter med den procent, som der står på produktet?

Svar: RadiCover tester vores produkter hos de førende eksterne uafhængige og akkrediterede laboratorier - herunder Delta Laboratoriet i Denmark og CETECOM laboratoriet i Silicon Valley, USA og Tyskland m.f. Vi har testet produkterne både med en såkaldt SAR test (standardtest for mobiltelefoner) og EMC/OTA test, som begget fortæller hvor meget apparatet "stråler" til omverdenen. Vi har målt de trådløse apparater med uden og med vores covers på (Før og efter test), og udregnet forskellen. Se alle test her se video her 

3) Vil mobiltelefonen eller det trådløseapparat skrue op for antennestyrken, når det bruges sammen med et RadiCover produkt?

Svar: Vores anti-strålings mobilcovers har vi i en virkelighedstest målt til at give en netto reduktion af strålerne på 86%. Dette på trods af, at vi har målt og kan konstatere at sendestyrken på en mobiltelefon forøges med ca. 20, ved brug af RadiCover mobilcoveret. Men da vores anti-strålingssystem er meget effektivt, og at vores anti-strålingsprodukter er udviklet til at retningsbestemme og reflektere signalet ud andre steder end forsiden af mobilcoveret, hvor anti-strålingsmembranen er placeret, vil du opnå en meget høj grad af beskyttelse på 86%. For øvrige trådløseapparater gælder at disse i reglen ikke har justerbar sendestyrke.

4) Hvordan beskytter produkterne mod strålingen?

Svar: RadiCovers produkter reducerer strålingen ud fra en eller flere af følgende principper:

a) Blokkering af strålerne - dette opnåes via vores specielle anti-strålingsmembran som også bruges i bl.a. beklædning i miljøer med stråling - fx. sygehuse samt luft- og rumfartindustrien. Dette bruges fx. til iPad covers, mobilposer, surfertæppe, babyalarmpose

b) Omdirigering af strålerne - Ved at de-tune mobilens antenne, kan vi retningsbestemme hvor strålerne skal sendes hen/modtages. Denne teknik bruger bl.a. i mobilcovers og anti-strålingsfilm.

c) Afstand til apparater - ved at skabe afstand til det trådløseapparat nedbringes strålingsintesiteten. Denne teknik bruges bl.a. til vores Air Tube headsets, som med sine luftrør, netop reducerer afstanden med ca. 20 cm op til hovedet, modsat normal headsets der delvist leder strålerne helt op til hovedet via ledningen.

5) Udsender mobilen stråler, når den er sat på "Flytilstand"?
Svar: Nej, når mobilen er på "Flytilstand", så udsender den ikke stråling. Problemet i at bruge denne funktion er, at man ikke kan ringes op, hvilket kan skabe utryghed.

6) Babyalarmpose - passer den store pose til Philips Avent?
Svar: Nej, Philips Avents store babyalarm er for stor til vores babyalarmposer.

7) Hvis man sætter sin telefon på fly funktion om natten, afgiver den så også stråler?

Svar: Nej, man kan roligt sove med mobilen i soveværelset hvis den er på "Fly funktion", da den ikke udsender stråling her, og dermed ikke kan modtage og sende opkald og data.

8) Vil I vurdere, at man godt kan have sin telefon i soveværelset, når man har et af jeres anti-strålings cover på?

Svar: Nej, man bør enten placere mobilen inkl. cover i en mobilpose der reducerer op til 85% af strålerne, eller placere mobilen udenfor soveværelset/sætte "Fly funktion". Årsagen er at mobilen forsat udsender stråler når den er i et anti-strålingscover - men at strålerne er retningsbestemt, så de ikke udsendes af fronten og bagsiden af coveret/telefonen.

9) Hvis WiFi virkelig er SÅ skadeligt og dette kører konstant i stort set alle hjem, så kan det forekommer det måske lidt formålsløst at bruge så mange penge på anti strålings produkter? For selvom ens iPad og telefon har anti strålings covers på, så er wifi strålerne jo overalt i hjemmet konstant?

Svar: WIFI er ud fra mange forskeres synspunkt skadeligt da der påvirker kroppens biologiske system - herunder celler, immunsystem m.m.. Men som med alt stråling er den mest intens tæt på "kilden" = WIFI routeren. Derfor bør man ikke sove eller arbejde tæt på en WIFI router. Derimod udsender iPad´en og tabletten stråler fra den egen antenne (kilden), meget tæt på kroppen, hvorfor vi anbefaler at man beskyttes sig mod de stråler der sendes i retning af kroppen. Mht. WIFI anbefale vi og mange eksperter at slukke for "signalet" når det ikke er i brug, og specielt om natten, for at sikre en bedre og uforstyrret søvn.

10) Hvordan kan det være, at det er bagpå ens enhed (telefon og iPad) strålerne efter sigende stråler ud fra?

Jeg synes, at det virker ulogisk, at det ikke er ud fra skærmen, som ens barn jo sidder lige frontalt ud for.

Men, som jeg har forstået, er det okay, at ens barn sidder og ser på ipad/telefon, når der er et af jeres anti-strålings covers på. Selvom barnet sidder foran skærmen og coveret dækker bagved?

Svar: Det er korrekt at barnet/personen er godt beskyttet (37-55%) mod strålingen der går bagud, med et cover til tabletten. Årsagen til at strålingsreduktion er mindre vigtig fra forsiden/skærmen, er at strålingen "forstyndes" med 15% for hver 10 cm man kommer væk fra apparatet. Dvs. en armslængde giver en ganske pæn beskyttelse.

11) Vask af mobiltæppe og mobilposer
Kan man vaske anti-strålingstæppet og mobilposerne?
Svar: Ja, men kun i hånden ved 30 grader.

12) Air Tube headsets - lyden er lav

1) Check at "lydsystemskifteren" står rigtigt. Det er den lille knap på bagsiden at lydkontrolenheden. Hvis du har iPhone skal den være i positionen "retning mod stikket. Har du Nokia/Microphone - skal den være i position i retning af hørepropperne.

2) Check at du har skruet op for lyden på lydkontrolenheden. Ved max. lydvolumen skal den være i positionen i retning af hørepropperne.

3) Check at lydstyrken på mobilen er skruet op - der kan være forskel på normal lydniveau og headset lydniveau.

4) Check at du har trykket stikket helt ind i mobilen

13) Hvorfor reducerer RadiCovers tablet/iPad covers kun 55% - og hvor vigtigt er det?

Den vigtigste retning af beskytte mod stråling fra en iPad er bagud i retning af maven, da dette er tættest på kroppen, og dermed giver den største påvirkning. I denne retning beskytter vores iPad covers i gennemsnit 55% (men faktisk mere i retning lige bagud af coveret). De 13% total reduktion, er derimod udtryk for at iPad´en stadigt vil kunne fungere normalt og have normal netforbindelse og hastighed. Pakker man iPad´en helt ind og reducerer strålingen mere, vil det resultere i en dårligt fungerende internetforbindelse. I retning ud af fronten/skærmen, er strålingen mindre, da der er større afstand til kroppen/hovedet -typisk 40- 100 cm. Her gælder naturens egen regel om at strålingen reduceres med ca. 15% for hver 10 cm, man er væk fra strålingskilden (red. iPad´en). Mao. er det strålerne der sendes bagud og påvirker vitale organer - herunder kønsorganerne, man bør have størst bekymring for. Men dertil er det en god grund til at sikre at man er min. 50 cm fra skærmen med hovedet, når man bruger iPad´en. Se test for Tablet covers her
Ønsker man større reduktion, kan man også vælge vores "Surfertæppe" der reducerer op til 90%.Se tæppet her