Kurv - 0 Vare

Din indkøbskurv er tom.

Betalingskort
Sundhedsstyrelsen anerkender RadiCover dokumentation og testprincipper
Sammenlign produkter

Der er ingen varer til sammenligning

Afstemning

Er du bekymret for om mobilstråling er skadelig?

  Sundhedsstyrelsen anerkender RadiCover dokumentation og testprincipper

  November 2018

  RadiCover har fået Sundhedsstyrelsens anerkendelse

  I en mail til RadiCover d. 9. november 2018 bekræfter den danske Sundhedsstyrelse og Strålebeskyttelse (SST), at RadiCovers testprincipper er korrekte og de udførte testrapporter er fyldestgørende ud fra deres tekniske perspektiv. SST´s eksterne ekspert indenfor mobilsignaler- og antenner skriver og bekræfter dertil i mailen: "at det RadiCover anti-strålingsmobilcover til iPhone 6 der er anvendte i testen, lader til at virke og nedsætte SAR værdien, uden at påvirke den specifikt testede telefons sendestyrke nævneværdigt".

  Hvad betyder det så lige?

  Kort sagt betyder - og bekræfter dette - at reduktionen i mobilstrålingen på 86% i retning af krop og hoved i RadiCovers anti-strålings mobilcovers reelt er tilstede. Dette fordi at RadiCover via sine laboratorie test - samt "live test" under naturlige omstændigheder -  kan dokumentere, at reduktionen ikke "ædes op" af, at mobilen skruer op for sendestyrken, når coveret monteres herpå.

  Sådan virker RadiCovers anti-strålingsprodukter

  RadiCovers testmetoder og dokumentation

  RadiCovers anti-strålings covers har således både gennemgået en såkaldt SAR (Specific Absorption Rate) test, der viser strålingsniveauet med og uden cover på mobilen. Dertil - hvilket er meget vigtigt og unikt - en TRP (Toal Radiated Power) test, der viser i hvor høj grad mobilens sendestyrken - og dermed strålingsniveau - påvirkes af coveret. Her viser RadiCovers test i det uafhængige akkrediterede testlaboratorie CETECOM i hhv. Essen,Tyskland og Silicon Valley i USA, at sendestyrken kun påvirkes minimalt, hvilket også var SST´s eksperts konklusion. (Se tidligere afsnit)

   SAR og TRP test af RadiCover udført i Cetecom laboratoriet i Californien, USA. 

  Anerkendelse gør op med tidligere kritik...

  Netop dette førnævnte fænomen med sendestyrken, har SST og flere medier tidligere tilbage i 2015 givet RadiCover kritik for, da det er et udpræget problem hos mange andre anti-strålingsprodukter, som ganske enkelt "virker for godt" og er konstrueret så de blokerer for, for meget af strålingen (alias signalet)". En mobiltelefon er således indrettet til at justere sin sendestyrke - alias strålingsniveau - efter styrken af sende- og modtagersignalet. Er der dårlig dækning fx. på landet - vil mobilen automatisk skrue op for sendestyrken. Modsat vil den skrue ned hvis dækningen er god - fx. i byen. 

  Hos RadiCover er vi derfor naturligvis meget glade og lettede over SST´s eksperters konklusioner, samt deres meget seriøse behandling af vores dokumentation og testmateriale.

  Nye mere nuancerede råd vedrørende anti-strålingsprodukter

  Det glæder os Ikke mindst at SST, har fjernet deres generelle advarsel mod at bruge anti-strålingscovers fra deres hjemmeside. Derimod har de nu frigivet mere nuancerede anbefalinger som henviser til, at man skal være opmærksomme på hvilken dokumentation og test der forelægger. SST skriver bl.a.:

  "Overvejer man at anskaffe sig et sådant produkt, bør man undersøge om og hvordan produktets afskærmende effekt er dokumenteret. Her skal man være opmærksom på, om dokumentationen tager højde for mobiltelefonens dynamiske sendestyrke. Er testen blot udført med mobiltelefonen sat til maksimal sendestyrke, giver testen ikke et realistisk billede af den måde, en mobiltelefon normalt bliver brugt på.

  Når en mobiltelefon pakkes ind i et materiale, der afskærmer radiobølgerne, vil telefonen som udgangspunkt opleve et dårligere signal imellem den og de nærmeste mobilmaster, og derfor skrue op for sendestyrken. Med mindre at et anti-strålingsprodukt er testet på en måde, der tager højde for telefonens dynamiske sendestyrke, kan produktet – ud over et øget strømforbrug - derfor have den effekt, at brugeren bliver udsat for et højere niveau af radiobølger fra telefonen – stik imod den lovede virkning."

  Således kan anti-strålingsmobilcovers der ikke er testet med et testdesign - som det RadiCover anvender og SST´s ekspert anbefaler - skade mere end de gavner. 

  Reduktion kan variere fra en mobilmodel til en anden

  Samtidigt med anerkendelsen gør SST´s ekspert Gert Frølund opmærksom på, at man ikke direkte kan overføre det anerkendt testresultat til alle andre mobiltelefoner på markedet. Dette er vi hos RadiCover vidende om, og opmærksomme på samt tager forbehold herfor ved at skrive at vores covers reducerer "op til 86%", da vi anerkender, at der kan være mindre variationer i reduktionen. Det samme er tilfældet med mange andre typer produkter - fx. solcreme vs. hudtype, benzinforbrug vs. kørselstype m.m..

  Desværre har vi ikke har ressourcer til at teste alle mobiltelefoner på markedet, og fremlægge individuel dokumentation på alle modeller. Det skal dog tilføjes at hovedparten af vores covers er dog målrettet netop Apple´s iPhone serie, som er den mobiltype der også er anvendt i vores test, ligesom vi har lavet "live test" på flere andre mobilmærker. 

  SST´s anerkendelse - glædelig for RadiCovers kunder

  "Hos RadiCover er det med stor glæde, at vi har fået denne anerkendelse fra Sundhedsstyrelsen´s eksterne eksperter. Vi tilstræber altid at lave de bedst mulige produkter, og teste efter de mest realistiske test-metoder som er tilgængeligt. Desværre opererer vi i et marked med en del useriøse spillere, hvilket kan gøre det svært som forbruger at gennemskue hvad der "virker" og hvad der "ikke virker".

  Vi håber derfor, at de forbrugere der hidtil har taget forbehold for at anskaffe sig et anti-strålingsmobilcover fra RadiCover, nu vil føle sig trygge og beskyttede ved at arhverve sig et RadiCover anti-strålingsprodukt.", udtaler RadiCovers stifter Enrico Kaarsberg.

  Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. mobiltelefoni her

  Se RadiCovers testrapporter her